Armband för grundläggande förändring

Jag är, som kanske bekant, ideellt engagerad som styrelsemedlem i Pratham Sweden, en dotterorganisation till Pratham i Indien. Vi arbetar med att förbättra utbildningskvaliteten för barn i slummen och på landsbygden. Organisationen är den största i Indien som arbetar för just detta och har en mängd olika program som syftar till att öka inskrivningen i skolorna, se till att inlärningen i skolorna ökar, och se till att utbildningen når de barn som inte har möjlighet att gå i skolan. För att nå storskalig förändring ser man också till att de modeller man inrättar replikeras och skalas upp för att nå ett så stort antal barn som möjligt.

Som exempel kan Prathams flaggskeppsprogram Read India lyftas fram. Då nivån på läsning och skrivning varit låg i Indien inrättades programmet år 2005 med syfte att lära barn i åldrarna 6-14 år läsning, skrivning och grundläggande matematik. Programmet har haft väldigt stort genomslag och 2008-2009 nådde programmet hela 33 miljoner barn i 19 av Indiens 28 stater. Bland de deltagande barnen i insatserna har resultat visat att de som inte kan läsa alfabetet är nere på noll. Infotech är ett program som lär barnen att använda datorer, ett annat program lär barn och unga vuxna engelska. PCVC – Pratham Council for Vulnerable Children, som arbetar för att förhindra barnarbete, är ytterligare ett exempel på de insatser som Pratham gör.

Och det är detta arbete som vi i Pratham Sweden stödjer. För att göra det behöver vi medlemmar och givare som förstår vikten av Prathams arbete och vill bidra till verksamheten. Just nu säljer vi armband för 100 kr/styck designade av Gabriella Galli. Så här fina är dom:

smycken_nyhetsbrev

Om du gillar armbanden och det Pratham Sweden gör – köp ett eller båda två. Du kan också bli medlem. Kanske känner du någon som brinner för barns rättigheter? Detta kan bli en perfekt present till just denne! Tillsammans betyder orden grundläggande förändring, alltså precis det Pratham bidrar till. Köp armbanden här: http://www.prathamsweden.org/en/webshop/jewelry/.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s