Be the change you wish to see in the world

Jag såg lite på QX gaygala i lördags. Fantastiskt fint! Går fortfarande att se på TV4play. Nu såg jag inte hela, men det som berörde mig mest var när denna bild från Ugandas första Prideparad någonsin (2012) visades upp:
ugandapride

I Uganda är det olagligt att vara homosexuell och man vill även införa dödsstraff för brottet. Landet hotas av skärpt antihomolagstiftning och QX-galans hederspris gick därför till Ugandas HBTQ-rörelse. Och där för att ta emot priset var det nygifta paret Lawrence Kaala och Jimmy Sswerwadda som båda flytt Uganda. Gå in på denna sida för att se klippet med motiveringen och mottagandet av priset samt den fina historien om hur Lawrence och Jimmy återförenades här i Sverige.

Jag beundrar människor som är så modiga som deltagarna i Ugandas Prideparad från djupet av mitt hjärta. Människor som riskerar sin frihet och i fleras fall även sina liv för att stå upp mot makten, med mål att få åtnjuta sina rättigheter. Finns så många exempel både idag och i historien på människor som gör och har gjort samma sak. Ta till exempel Gandhi, Martin Luther King eller Rosa Parks (och alla deras anhängare). Eller ”The tank man” under studentrevolutionen i Kina 1989:

Blir helt rörd av dessa starka och modiga människor.

Annonser

One thought on “Be the change you wish to see in the world

  1. Helt sick! Fan vad mycket vi kan förändra på, vi behöver verkligen ta till vara på våra möjligheter. Heoufhwfkulehfnwl gaah älskar din blogg ❤ inspiration till att rädda världen, check!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s