Att se de bakomliggande orsakerna

1. Jag såg en bild på en tjej som opererat bröst och läppar osv. och skrivit att man ska få operera sig hur mycket man vill utan att folk ska klaga. Och det är klart man ska få göra det. Jag hittar inte bilden nu och kan inte återge exakt vilka åsikter som framfördes, men bland annat menade hon att man inte alls gör det för att få bekräftelse, utan att det var så enkelt att har man t.ex. små bröst och vill ha stora så är det ju bara att köra om man vill och har pengarna till det. Och visst får man göra det. Men kanske ska man också ställa sig frågan varför man vill ha större bröst, större läppar etc.? Helt enkelt undersöka vilka bakomliggande orsaker som gör att man inte trivs som man är. Kanske kan det finnas intryck från omvärlden som säger att vissa attribut gör en mer attraktiv.

2. Hanapee skrev för några dagar sedan om 7 saker hon vill förändra i detta nu och skrev om föräldraförsäkringen, att man bör utgå ifrån att pappa och mamma ska dela 50/50 på föräldraledigheten, skulle de inte gå skulle de kunna få dispens men då med avdrag på penningen.  ”En av alla bra konsekvenser av allt detta = kvinnor ses inte längre som osäker arbetskraft och löneskillnaderna mellan könen kan förhoppningsvis minska. (Om pappaledigheten ens fortsätter gå uppåt på det sätt som fram till idag kommer det dröja 61 år innan det blir lika självklart för en pappa som en mamma att vara hemma med sitt barn, om kurvan ens fortsätter att gå uppåt dvs).”

Några har då självklart kommenterat att de inte skulle vara ekonomiskt hållbart och det skulle det såklart vara i många fall. Återigen måste man se till de bakomliggande orsakerna till detta. För varför är det inte ekonomiskt hållbart? Jo, för att löneskillnaden är stor mellan män och kvinnor. Det förstod säkert även de som kommenterade, men på något sätt måste man angripa problemet. Nu vet jag inte om jag tycker det är rätt att straffas för att man väljer en ekonomiskt hållbar lösning, men med de positiva konsekvenser Hanna nämner är det ändå något att tänka på.

3. Efter sverigedemokraternas väskskandal skrev jag jag såhär på min, ack så oaktiva twitter, ”Snart bör väl fler av Åkessons partikamrater ha AA-möten istället för partimöten. Om det nu är alkohol som är problemet.” För de skyller på minnesluckor av alkohol osv. men kanske är de bakomliggande orsakerna helt enkelt deras främlingsfientliga och rasistiska åsikter.

Det var det. Kort och gott är det viktigt att se till de bakomliggande orsakerna till varför det ser ut som det gör och varför man tycker och tänker som man gör.

Annonser

2 thoughts on “Att se de bakomliggande orsakerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s