Julklappstips och Schysst Jul

Om man har svårt att hitta julklappar eller kanske inte vill överösa sina när och kära med onödiga prylar, kan man köpa grejer som gynnar andra istället. Väldigt många ideella verksamheter har, när det nalkas jul, gåvoshopar fyllda med diverse bra grejer.

På mitt jobb Diakonia kan man till exempel köpa julkort med temat ”Eldsjäl” illustrerade av Sven Nordqvist (bl.a. författare och illustratör av Pettson och Findus), Caroline Af Ugglas (konstnär och sångare), Elin Ek (Grynet!) och Ulf Frödin (tecknare och illustratör). Här kan ni hitta dom! På samma länk kan ni också hitta detta fina eldsjälssmycke som jag själv gärna skulle ha i min ägo.

Genom Läkare utan gränser kan man ge bort ett lyckligt slut, se deras gåvoshop.        
Unicefs gåvoshop är full av diverse prylar så som vaccin, sagoböcker, skolpaket, myggnät, nötkräm etc. klicka här för att komma dit.

Det var några exempel. Sen kan man ju också köpa saker att ge bort genom flera organisationer också, så som smycket ovan. Även Amnesty och Röda Korset har prylar du kan köpa för ett gott ändamål.

Om du inte vill beställa via nätet kan jag varmt rekommendera att besöka julmarknaden Schysst Jul i helgen (1-2 december) i Brygghuset vid Odenplan. Flertalet organisationer och företag finns där för att sälja julklappar med respekt för mänskliga rättigheter och miljö. Jag kommer stå i Diakonias monter på både lördag och söndag. I samband med marknaden kommer också flertalet spännande seminarier att hållas. Läs mer här.

Ska du trots allt handla via nätet fast inte via en organisation, kan du gå in på Godhandling.se där du väljer en av butikerna som finns och vill handla igenom och sedan väljer en av de organisationer som är anslutna som då får en del av din ordersumma.

Det var allt för mig. Varsågoda!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s