Livet är värdefullt

Cancer, varför måste du drabba så många människor och i flera fall också ta deras liv? Du drabbar samtidigt så många fler än dem du faktiskt förgriper dig på. Oss omkring. Som Underbaraclara skrivit i det här inlägget: ”Var tionde kvinna blir sjuk i cancer, men alla drabbas.”

I torsdags hittade jag bloggen ikroppenmin.blogspot.se som tjugonioåriga Kristian (trummis i Sugarplum Fairy) står bakom. Han har tidigare haft cancer och blev frisk förra året, men nu är den tillbaka och den här gången med en dödsdom. Han skriver så fruktansvärt fint att det gör ont. I det här inlägget skriver han: ”Min största olycka just nu är glädjen över att leva.” Åh, så hjärtskärande. Han var med i Jenny Strömstedts nya program i måndags, det kan ni se här.

När ni läst Kristians blogg kan ni börja reflektera (som jag gjorde) och ställa er frågan lever jag det livet jag vill leva? Och kommer ni fram till att ni inte gör det, tänk på vad ni kan förändra. Livet är alldeles för värdefullt för att slösas bort på orelevant skit. Vi måste se till att trivas med vår egen tillvaro, göra det bästa möjliga av den. Se till att leva det livet vi vill leva.

Livet är tyvärr kantat av begränsningar (man måste jobba för att få pengar till att  överleva osv. osv.), så därför gäller det att göra det absolut bästa av situationen man befinner sig i (se till att ha ett roligt jobb till exempel). Helt enkelt se till att man är tillfreds med livet här och nu istället för att vänta på bättre tider som, realistiskt sätt, kanske inte ens kommer. Och kom ihåg: ingenting är omöjligt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s