Fantastiskt fenomenala filmer III

Fortsätter på samma spår som föregående två inlägg och tipsar den här gången om filmskaparen Luc Besson. Han har både skrivit och regisserat en av mina favoritfilmer: Léon. Utmärkta skådespelarinsatser av en mycket ung Natalie Portman (Mathilda) och Jean Reno (Léon). Filmen speglar ett udda möte mellan Mathilda och lönnmördaren Léon efter att Mathildas familj mördats av korrumperade poliser. Gary Oldmans rollprestation som skjutglad, galen polis är förresten också helt fantastisk. Väldigt grym film helt enkelt. Älskar den!

Luc Besson har självklar skapat andra bra filmer, så som till exempel Det Femte Elementet som är en mycket bra science fiction. Såg nu också att han skrivit Danny the Dog – så sjukt sorglig film även om det är lite väl mycket skjutande ibland, men fortfarande fin. Han har också skrivit Taken som är sjukt spännande. (De två sistnämnda har han alltså inte regisserat). Nåväl, tycker ingen av dessa når upp till Léon-nivå som är närmare ett mästerverk.

Förra året kom filmen The Lady som handlar om Aung San Suu Kyi som är en av världens mest kända politiska fångar. Blev först överlycklig när jag såg att det gjorts en film om hennes liv och när jag sedan läste att Luc Besson regisserat den blev jag ännu mer förväntansfull. Den levde helt klart upp till förväntaningarna och Luc Besson lyckas bidra med fantastiskt foto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s