Tips på bra grejer jag sett och läst

Här kommer lite blandade grejer jag stött på Internet på senaste tiden. Vi börjar med en insändare som är så himla dum att jag undrar om den är på riktigt. Dock oerhört underhållande, skrattade högt i min ensamhet.

Och när vi ändå är inne på hen tycker jag man ska läsa detta superba inlägg av HanaPee: ”Ett enkelt inlägg om genus, feminism och jämställdhet” där hon skriver lite om detta omdiskuterade begrepp men framför allt om mycket annat bra rörande sådant som inläggsnamnet nämner.

Ja, och när ni nu läst HanaPees inlägg kan ni läsa detta underbart underhållande inlägget av Nanna Johansson: ”Tjejpennan”. Ett inlägg som faktiskt visar på att samhället skiljer kvinnor och män åt. I det här fallet i form av att företaget BIC skapat pennor gjorda för små tjejhänder. Nanna gör det så bra med hjälp av humor.

Till sist ett tips som inte har med feminism att göra, men likväl orättvisa och förtryck: rasism. Se den här dokumentären på SVTplay innan den försvinner om 3 dagar: ”En idealisk misstänkt” – ”En söndagsmorgon blir en kvinna skjuten på öppen gata i Jacksonville, Florida. Hennes man blir vittne och identifierar en pojke som polisen gripit i närheten av brottsplatsen. Han är ung och svart och därmed även en ‘idealisk misstänkt’. Polisen, som sätter en ära i att klara upp brott snabbt, får honom snart att erkänna. Fallet verkar uppklarat för alla utom för pojken och hans försvarare…”. En av försvararna säger något i stil med att är man svart i Jacksonville och befinner sig på fel plats vid fel tillfälle kan man bli åtalad för brott trots att man är oskyldig. Helt sjukt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s