”Bland prostituerade och negerbollar”

Bild lånad från artikeln.

Läs denna braiga artikel i Nöjesguiden om politisk korrekthet. Så mitt i prick tycker jag. Men några i kommentarsfältet till artikeln höll inte med. Ibland blir man lite rädd för mänskligheten. Till exempel när man läser vad LG skrivit till artikelns avsändare, Kawa Zolfagary:

”Vem är du att komma hit och ha åsikter om svenska språket? Du har ett ursprung utanför Sverige, det var helt frivilligt att flytta hit. Vill man inte ha svensk vinter, höga skatter eller negerbollar skulle man kanske valt ett annat land. Och var det inte du som valde, borde du prata med dina föräldrar och ställa dem till svars för att de skaffade dig i en sådan situation att de kände att de var tvungna att migrera. Totalt oansvarigt. Det är alltid föräldrarnas ansvar och fel om deras barn drabbas av svårigheter, orättvisor etc. Kan man inte skydda sina barn från sådant är man olämplig som förälder, punkt slut.”

Angående det första fetmarkerade: Ordet neger började användas under slavhandelstiden för att avhumanisera svarta och skapa ett tydligare Vi mot Dom och har således en rasistisk historia. Det används idag som ett nedsättande ord och därmed sårar/kränker det också människor. Och varför kränka till förmån för att ”skydda” ett så förlegat ord som negerbollar?

Angående det andra fetmarkerade som jag blev irriterad över, men som egentligen inte har med saken att göra: Eller så handlar det om samhället man växte upp i. Punkt slut.

Och eftersom jag inte kan säga det bättre än Kawa själv kommer ett utrag ur artikelns allra sista stycke (men läs för guds skull hela!):

”Uttrycket PK är ett effektivt sätt att tysta alla vars åsikter man inte gillar, den som har stämplats som PK är någon vars åsikt man inte behöver lyssna på. Risken finns att vi får en utveckling som den i England, där man hellre är en empatilös sexistisk idiot än någon som kallas politiskt korrekt. För vem vill lyssna på någon som tar hänsyn till andra?

Förresten är Kawa Zolfagary upphovsmannen bakom ”Vita kränkta män” och han bloggar också på www.dodsmaskinen.se. Och så ett till lästips på en till artikel av Kawa om att vita kränkta män måste sluta gnälla och börja lyssna, här.

Annonser

2 thoughts on “”Bland prostituerade och negerbollar”

 1. Tack så mycket för de snälla orden!

  Kommentarsfältet var ett bra exempel på hur det ser ut när empatilösa tokar uttrycker sig. Det kom även in rätt mycket rasistiska hatmail som svar på texten. Aldrig några argument, bara ilska.

  Så därför är det extra kul att se bra människor gilla texten. Tack igen.

  Vänliga hälsningar
  Kawa

  • Åh ja. Så många arga människor det finns alltså. Sorgligt.

   Varsågod, men det är du som ska ha tack för att du skrev den superba artikeln!

   /Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s